Γνωρίστε Μας

wine, relax, wine tasting, santorini.jpg

Η ιστορία μας

Τα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα «Aroma Cavas» βρίσκονται στο κεντρικό λόφο του νησιού, σε ένα από τα πιο παραδοσιακά χωριά της Σαντορίνης (Θήρας), στον Πύργο Καλλίστης.

Η τοποθεσία τους είναι κατάλληλη για να δει ο επισκέπτης την βορεινή πλευρά του κάστρου- καστελιού που διαθέτει το χωριό, αλλά και την πανοραμική θέα της καλδέρας της Σαντορίνης. Αυτές τις όμορφες εικόνες μπορεί να της ζήσει στην αυλή των διαμερισμάτων με ένα ποτήρι από το παραδοσιακό κρασί, Vinsanto, «που φτιάχνει η οικογένειά μας, η οικογένεια Ξαγοράρη», θαυμάζοντας έτσι ένα από τα πιο ωραία ηλιοβασιλέματα του κόσμου. Το πιο συναρπαστικό, όμως, απ’ όλα είναι πως η παρασκευή του κρασιού γίνεται σε απόσταση αναπνοής από τα διαμερίσματα δίνοντας την δυνατότητα για μια μοναδική εμπειρία στον επισκέπτη, καθώς απολαμβάνει το κρασί του, να μυρίζει και το μούστο από το βαρέλι που βρίσκεται μέσα στην Κάναβα.

Γι΄αυτό το λόγο, τα διαμερίσματα πήραν το όνομα ‘AROMA CAVAS’. Διότι, το όνομα δεν είναι απλά τυπικό, είναι μια έμπνευση και μία ιδέα, αφού, η τοποθεσία των δωματίων βρίσκεται δίπλα από μία παραδοσιακή Κάναβα. Η κάναβα δημιουργήθηκε πριν από πολλά χρόνια από την οικογένεια του Νικολάου και της Αρτεμίας Ξαγοράρη, οι οποίοι είχαν στις φλέβες τους την αγάπη που είχαν οι πρόγονοί τους για την την αμπελουργία. Πέρα από το να εξελίξουν την αγάπη τους για το κρασί έπρεπε να καλύψουν και τις βασικές τους ανάγκες, μέσω των οικονομικών απολαβών που είχαν από την πώληση του κρασιού και του σταφυλιού.

Οι εποχές όμως έχουν αλλάξει, προσπαθούμε να κρατήσουμε τις παραδοσιακές αξίες που μας πρόσφεραν οι πρόγονοί μας και να τις εξελίξουμε με ένα σύγχρονο τρόπο, τηρώντας όμως την παράδοση.

Η τοποθεσία μας

Η Σαντορίνη ανήκει στον νομό Κυκλάδων και έχει πρωτεύουσα τα Φηρά. Ο Πύργος Καλλίστης είναι το υψηλότερο χωριό της Θήρας και απέχει 5 χιλιόμετρα από τα Φηρά.

Τα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα «Aroma Cavas» βρίσκονται στο κεντρικό λόφο του νησιού στον Πύργος Καλλίστης, σε ένα από τα πιο παραδοσιακά χωριά της Σαντορίνης.

Τα διαμερίσματα βρίσκονται πολύ κοντά σε καφετέριες, παραδοσιακούς φούρνους, στην πλατεία του χωριού, σε Super Market, σε παραδοσιακές ταβέρνες και στη στάση του λεωφορείου.

greece, oia, view, santorini.jpg